Hírlevél feliratkozás

Elérhetőség

Lovász Irén
e-mail: lovasziren1@gmail.com
mobil: +36-30-976-7360


Advent az Andanteben

2013-11-28 16:39
Lovász Irén hagyományos adventi koncertje az Andante Borpatikában 2013 DECEMBER 14.
Szombat, December 14, 2013, 19:00 - 21:00„ANDANTE. Lassan, nyugodtan. Ezt üzeni az évkörnek most ránk köszöntő időszaka. Lelassulni, várakozni, befelé fordulni, és nyitottnak lenni a valódi értékek befogadására. Nyitottnak a tiszta hangra, a nagy borra, az emberi szóra, és méltónak az égi áldásra.

Újra itt a meghitt ünneplésnek, örvendezésnek, a békének ideje.

Az ünnepekből annyi a miénk, amennyit átélünk belőlük, amennyire megérint minket a hangulatuk, és amennyit magunkénak tudhatunk a róluk való tudásból.

A régi magyar paraszti kultúrában is fontos szerepet kapott az ünnepnek a hétköznapoktól való jelentős megkülönböztetése. A dalolás hagyományosan az ünneplés egyik fontos módja, eszköze.

Ha tanulunk eleink kincsestárából, amellyel az ünnepeket őszintébbé és meghittebbé varázsolták, ha áteresztjük testünkön és lelkünkön a dalt, a sajátunkká válik, és a mi ünnepünket tesszük vele gazdagabbá.”

Ezekkel a sorokkal avatta föl 2005. decemberében az Andante Borpatika pódiumát és köszöntötte annak első közönségét Lovász Irén.

A hagyomány szerint a mostani adventi esten is főként a Gyógyító hangok c. sorozatának első lemezéről, az ÉGI HANG –ról csendülnek föl az ünnepkört megidéző dalok, és az énekesnővel közösen énekelhetünk néhány dalt.

Belépő ára: 1800 forint / fő (1 pohár bort tartalmaz)

Megjelent: Női hang